Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Ik was nietsvermoedend een beetje aan het browsen toen ik laatst op de prikbord community van Pinterest stuitte. Een bonte verzameling van moodboard-achtige collecties bookmarks. De ‘pins’ staan voor het betere digitale knip en plakwerk: met de Pinterest bookmarklet selecteer je mooie plaatjes van websites voor je boards en dankzij de automatische bronvermelding heb je alle relevante informatie altijd bij de hand. Zo verzamel je alle opties voor je nieuwe bank, zet je wat breipatronen klaar voor de komende winter en hou je het overzicht op alle mooie rode dingen die je ooit op internet tegenkwam. Mocht je nog inspiratie op willen doen voor je bruiloft, dan schuim je gewoon alle boards met ‘wedding ideas’ af. Denk dus maar niet dat je hier makkelijk weg komt, vanaf nu wil je nog maar 1 ding: pinnen!! Veel creativiteit is daar niet voor nodig, je kunt de vondsten van anderen namelijk ‘re-pinnen’ waardoor je persoonlijke collectie snel is gevuld. Maar het gaat natuurlijk om de meest originele collecties en de ongezwegen eer de eerste te zijn met een beeld dat door anderen suf gere-pint wordt. Briljant concept en heel erg verslavend!