Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

kingsofpastry-main Wat speelt er tussen deze twee koks? Het lijkt erop dat de ene de ander de les aan het lezen is. Heeft hij de taart verprutst? Of is hij er zelf niet tevreden over? De man met het bordje in zijn hand ziet eruit alsof het smaakt, maar hij wacht duidelijk wel op een belangrijk antwoord. Misschien eist hij het recept op en weigert de ander vastberaden om het te geven. Hoe dan ook, er is iets heel spannends aan de gang. Het beeld  komt uit de documentaire Kings of Pastry, waarin patisserie en bloedserieuze zaak is en inzet van een keiharde driedaagse competitie. Eens in de drie jaar krijgen 16 chefs kans om aan deze prestigieuze Franse wedstrijd mee te doen. Ingrediënten genoeg voor een drama om van te smullen. Holland Doc zendt de documentaire  30 december uit op Nederland 2. Ik kan niet wachten!