Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Terug van vakantie en je kan de hele wereld aan. Het leven is opgeschud, fris en opgeruimd. Al is er natuurlijk niets veranderd en valt te voorspellen dat de herwonnen moed langzaam weer zal verstoffen. Moeilijk om elke dag te beleven alsof je op vakantie bent. Maar waarom eigenlijk, want ook thuis in de dagelijkse gang is er nog zoveel om je over te verwonderen. Sommige mensen kunnen dat heel goed. Spinvis bijvoorbeeld. En Simon Vinkenoog. Breng die twee samen en je krijgt mijn vakantieplaat van dit jaar: Ritmebox. Oude fragmenten worden muziek en vormen een nieuw verhaal. Observaties en combinaties van woorden maken de gewoonste dingen weer als nieuw. Ritmebox kun je hier downloaden. Vooral “Stem uit de groef” is mijn favoriet.
En als deze plaat je nog niet genoeg uit de dagelijkse sleur trekt, dan is er nog de peptalk van Simon Vinkenoog. Een pleidooi voor het leven van een man die alles eruit haalde wat erin zat. Leef met plezier, wat heb je er anders aan.