Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Ik dacht vroeger altijd dat ik whisky niet lekker vond, behalve dan ter opleuking van cocktailsaus, stoofpotten en toetjes. Totdat ik mijn eerste glas Laphroaig dronk en begreep dat de bocht die ik eerder voor whisky hield geen echte whisky was. Ik gebruik het nooit meer in het eten.
Kleine meisjes die whisky drinken worden nogal eens meewarig aangekeken door mannen van middelbare leeftijd. Alsof je een snor moet kunnen laten staan om verstand te hebben van whisky. Toegegeven: ik heb er geen bal verstand van. Maar ik weet wel heel goed wat ik lekker vind en ik kan minstens zoveel moeilijke Schotse namen opnoemen als de meeste mannen die pretenderen wel veel van whisky te weten. Ik geniet er overigens geen druppel minder om. Al zou het natuurlijk wel leuk zijn als het eens een keer niet 3 glazen duurt voordat mensen overtuigd zijn dat ik whisky echt weet te waarderen. Fijn dus dat Petra de Boevere, aka het Slijterijmeisje, haar best doet om de wereld te overtuigen: met Whisky zoekt vrouw wil ze een platform voor whisky-minnende dames opzetten. Ladies, laat je horen en meld je aan!