Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Mijn hamburger begint na een kleine week toch echt wel te schimmelen. En dat terwijl ik het lot een handje geholpen heb, want ik kocht ‘m zonder iets erop en bewaar ‘m in een -nieuwe- luchtdichte doos. Maar dat mag dus niet baten. En dat terwijl anti-McDonalds militanten beweren dat zo’n burger zelfs in de achterbak van de auto nog jaaaaaaaren goed blijft. Hier ook weer een verhaal van iemand in het bezit van een 4 jaar oude hamburger, ook deze mevrouw beweert dat ze echt helemaal niks heeft gedaan om het ding te conserveren. Hij ligt gewoon al vier jaar in het doosje waar hij ooit in gekocht is. Maar ook hier gaat het om een burger zonder saus, uitjes of augurk en dat is toch wel een beetje verdacht.

Ik had het trouwens kunnen weten, want Morgan Spurlock deed het experiment ook al in zijn documentaire Supersize Me. Zijn burgers gaan gewoon rotten. Er blijft nog wel iets vreemds aan de hand met de frietjes: die lijken echt niet te vergaan. Misschien moet ik nog een nieuwe poging wagen. En dan zonder luchtdichte doos.