Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Zou dit echt waar zijn? Een Amerikaanse “wellness educator” (jaaaa, dat kan alleen daar bestaan) beweert dat ze een McDonalds hamburger uit 1996 heeft die er nog steeds goed uitziet. En daarmee is dan volgens haar bewezen dat het slechte voeding is. Nou zijn er een heleboel andere bewijzen dat die dingen niet goed voor je zijn en dat je ze zeker niet voor de vitaminen en mineralen hoeft te eten. Maar dit is wel de origineelste poging die ik ooit heb gezien. Ze zegt dat een luchtdichte doos voldoende was om het ding te conserveren, al vraag ik me wel af of ze het proces niet stiekem een handje geholpen heeft. Want waar zijn de augurken en de saus zijn gebleven? Daar is op de foto geen spoor van te zien. Heeft ze ‘m zonder besteld? Of heeft ze ‘m eerst afgespoeld, te drogen gelegd en toen pas in die doos gestopt? En heeft ze verder nog iets met die doos gedaan? Was ‘t een nieuwe of heeft ze ‘m eerst goed uitgekookt? Het is een experiment op zich. In 2000 was ik gefascineerd door the Stinkymeat Project: Mahlon Smith zette een bord met verschillende soorten vlees in de tuin van zijn buurman en wachtte af. Het leverde veel vieze plaatjes op. Maar ja, hij deed het dan ook hardcore zonder luchtdichte doos. Ik moet het weten. Vanmiddag gaat er eentje in een doos.