Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Geweldig recept in de Rails van deze maand, verzonnen door Job van Oossanen: Frikadelsushi. De ingrediënten zijn allemaal makkelijk in en om het station te koop (sowieso al een briljant concept voor een receptenrubriek). Met dank aan Taco voor het doorsturen en voorkoken (zie foto). 

Frikadelsushi nodig: 100 gr naturel fritessticks – 1 komkommer – 75 gr rucola – 2 zakjes mayonaise – 1 frikadel – 20 ml soja – beetje wasabi – azijn

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf over de lengte in lange plakken. Meng de mayonaise met een puntje wasabi en wat azijn en verbrokkel de fritesticks. Rucola grof snijden en alles tot een kleverige massa mengen. Snij de frikadel in vieren en halveer elk stukje over de lengte. Neem een plak komkommer (buitenste en binnenste plak niet gebruiken) en bedek 1/3 deel met het mengsel. Hierop een stukje frikadel leggen en de plak oprollen tot een sushirol. Sojasaus en wasabi erbij serveren.