Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Vakantie en zomerzon maken lui maar niet minder hongerig. En naast dat boek en een fijn glas van het een of het ander mag een lekker hapje niet ontbreken. Liefst iets dat smaakt naar Zuid Frankrijk of een ander vakantieland en dat met twee vingers in de neus te maken is. Deze groenten uit de oven doen het prima als lunch of bijgerecht.

1 courgette – 1 gele paprika – 1 flinke ui – lekkere olijven – teentje knoflook – kruiden uit tuin of balkon – olijfolie – peper – grof zeezout

Groenten in grove stukken snijden en mixen met een flinke scheut olijfolie, de olijven, knoflook in plakjes, peper en kruiden. Lekker is bijvoorbeeld: rozemarijn, tijm, salie, oregano. Bestrooien met wat korrels zeezout en ca 25 min op 225 graden in de oven zetten.vakantie