Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Als kind was ik altijd al gefascineerd door eetpapier: de ouwel onder een kokoskoekje of op een brood van de bakker werd altijd zorgvuldig losgepeuterd en aan uitgebreid onderzoek onderworpen. Dat je papier kunt eten! Helemaal wonderlijk als het ook nog eens bedrukt was.
Inmiddels ben ik heel wat minder onder de indruk van het enigszins kleffe spul. Maar de mogelijkheid van het bedrukken van voedsel vind ik nog steeds fascinerend. Het ultieme knoeien met eten. En het is niet meer voorbehouden voor de bakker of de koekjesfabriek, wie de juiste printer heeft kan het ook gewoon zelf doen.
Pech is alleen: het smaakt helemaal nergens naar! Dat kan beter, moet ook Homaru Cantu, chef van restaurant Moto in Chicago, gedacht hebben. Hij ontwikkelde eetbare inkt met smaakstoffen. Hopelijk wordt het iets met deze uitvinding. Ik verheug me nu al op de take away-folders die je het aanbod laten voorproeven en de naar chocoladetaart smakende verjaardagskaarten.