Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Ik kwam dit recept ooit ergens op internet tegen. Helaas weet ik niet meer waar en de originele samenstelling ben ik ook alweer vergeten. Maar ook (of misschien: juist) volgens het principe: “ik doe maar wat” is het erg lekker!

1 courgette en/of aubergine – olijfolie – balsamicoazijn – pesto – mosterd – teentje knoflook – zout

Courgette en/of aubergine over de lengte in dunne plakken snijden en bestrooien met zout. Ongeveer een half uur in een vergiet laten uitlekken en daarna goed droogdeppen met keukenpapier. Olijfolie, balsamicoazijn, pesto, mosterd en knoflook door elkaar mengen. Verhouding is smaakafhankelijk, ik hou ongeveer aan: 3 delen olijfolie tegen 1 deel (per ingredient) van de rest. Plakken groenten ongeveer 10 minuten in de marinade leggen en vervolgens grillen. Zowel warm als koud lekker en het kan ook makkelijk een dag vantevoren gemaakt worden.