Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Elle Eten kwam deze maand met een nieuw fenomeen: de hartige cake. Dit weekend heb ik het recept voor Saffraancake met olijven, paprika en parmezaan eindelijk uitgeprobeerd en: mmmmm….! Er zijn vast vele variaties op mogelijk. Zo liet ik – noodgedwongen – de amandelen weg en het was nog steeds lekker. En ik zin nu op een variant met gedroogde tomaatjes.

Oven voorverwarmen op 150 graden. Olijven en paprika in dunne reepjes snijden en eventueel laten uitlekken op keukenpapier. Amandelen in grove stukken hakken. Eieren schuimig kloppen met een snuf zout. Voeg, al kloppend, yoghurt en olijfolie toe. Bloem en bakpoeder zeven en door het eiermengsel spatelen. Olijven, paprika, amandelen, parmezaan, saffraan en peper en zout naar smaak erbij. Beslag in een ingevet cakeblik scheppen en 1 uur in de oven bakken. Voor het serveren af laten koelen.

100 g zwarte olijven – 100 g gegrilde paprika – 5 eieren – 125 ml boerenyoghurt – 100 ml olijfolie – 250 g bloem – 2 tl bakpoeder – 100 g amandelen – 50 g geraspte parmezaanse kaas – 8 draadjes saffraan – peper – zout