Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Een aardig recente kookclubjes starter. Als je bedenkt dat dit slechts een van de voorgerechten is kun je wel nagaan hoe we ons meestal aan het einde van deze bourgondische avonden voelen, en hoe weinig populair we ons bij het thuisfront maken- zie de knoflook!-, maar ik geloof dat dit onderdeel(tje) zowel de zware maag als het mokken van vriendlief wel waard was..

4 el walnotenolie – 2 el sesamolie – 3 teentjes knoflook – veel verse basilicum – ca 10 walnoten – ca 60 gr roomboter

Plet & meng olie, knoflook, basilicum en walnoten in een vijzel tot een beetje glad geheel. Laat het mengsel een uur in de koelkast staan, prak daarna de boter erdoor en serveer deze opgevrolijkte boter met het liefst een beetje stevig (noten)brood of juist licht frans stokbrood.