Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Grieken weten wel raad met aubergines. Is het niet in de moussaka, dan wel gevuld met gehakt. Papoutsakia betekent letterlijk: “pantoffeltjes”. 

1 grote aubergine – oregano – kaneel – djintan – ui – teentje knoflook – 200 gram gehakt – 50 gram feta – paar eetlepels geraspte kaas – peper – zout

Aubergine doormidden snijden en bestrooien met zout. In een schaal leggen en afdekken met magnetronfolie (of gaatjes prikken in gewoon folie) en vier minuten in de magnetron op 750 watt. Vruchtvlees uit de aubergine scheppen en in stukjes snijden. Uitje fruiten met een teen knoflook. 200 Gram gehakt erbij en rullen. Oregano, kaneel, djintan, zout en peper naar smaak toevoegen. Auberginevlees en wat feta erdoor en het hele mengsel in de auberginehelften scheppen. Geraspte kaas erover en op 225 graden in de oven gratineren.