Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Wederom een kookclup favoriet (al zeg ik het zelf:)): de vegetarische kokossoep! Oorspronkelijk bedoeld als kip-kokossoep -de vleeseters onder u weten wat hen te doen staat!- maar ook bijzonder smakelijk in de vegavariant.

4 dl kokosmelk – 3 dl kruidenbouillon – 6 plakjes galangal (of, desgewenst: gember) – 2 rode pepertjes, zonder zaadjes, fijngesneden – 6 zwarte geplette peperkorrels – 4 citroenblaadjes, gescheurd – strengel citroengras, ook kleingemaakt – 4 el versgeperste limoensap – 400 gr shii-takes

Easy does it: breng bouillon samen met kokosmelk aan de kook, voeg pepertjes, galangal, peperkorrels, citroenblaadjes en citroengras toe en laat dit mengsel ca 15 min zachtjes koken. Bak shii-takes in olie en op het eind een klein beetje van de soep (of hou beetje van het mengsel achter om mee te bakken). Roer vlak voor het serveren de limoensap door de sopa, et voila!