Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Er zijn weer pompoenen! Zelfs AH doet mee. Ik vind ‘t altijd een rotklus om ze schoon te maken, maar even doorzetten en dan heb je ook wat. En verder kost het maken van pompoensoep relatief weinig moeite. Kan eigenlijk niet mislukken, wat je er ook in gooit. Deze variant werd ‘t vanavond.

1 pompoen (ca. 1 kg) – 2 blokjes groentenbouillon – ui – flinke teen knoflook – kerriepoeder (massala!) – flinke eetlepel tomatenpuree – (magere) roomkaas – cayennepeper

Pompoen in stukjes snijden. Ui en knoflook fruiten. Tomatenpuree erbij en even meefruiten. Pompoenblokjes toevoegen, even meebakken en ruim halve liter water toevoegen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren, bouillonblokjes en eventueel nog water toevoegen. Roomkaas en cayennepeper naar smaak erdoor.