Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Een van de eerste recepten die ik gasten voorzette. Overigens ook erg lekker zonder tonijn.

500 gram tomaten – 2 blikjes tonijn naturel – 100 gram feta – 10 zwarte olijven – 1 eetlepel kappertjes – 1 teentje knoflook – 7 eetlepels olijfolie – 2 sjalotjes – 1 citroen – 1 theelepel tijm – verse peterselie – peper – zoutĀ 

Sjalotjes snipperen en tonijn goed laten uitlekken. Citroen uitpersen. Citroensap, olie, kappertjes, tijm, sjalotjes en uitgeperste knoflook door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in grove stukken verdelen en door de dressing scheppen. Afgedekt in de koelkast 1 uur laten marineren.
Tomaten en feta in stukjes snijden, olijven in plakjes en peterselie fijnhakken.
Tomaten over borden verdelen. Tonijn met sjalotten uit de dressing scheppen en over de tomaten verdelen. Resterende dressing goed doorkloppen en over salade sprenkelen. Feta, olijven en peterselie erover strooien.
Lekker met ciabatta.