Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Van ‘Het Gevulde Pensje’ (mijn kookclub) kreeg ik ooit de opdracht om Peruaans te koken. Seviche is een beroemd Peruaans gerecht waarbij rauwe vis gegaard wordt in een marinade van citroensap. Als vegetarische variant heb ik destijds de vis vervangen door kastanjechampignons en dat was ook lekker. Later heb ik dat ooit eens aan een Peruaan vertelt die ik op een feestje ontmoette. Hij viel om van verbazing. Overigens kende hij wel een variant van Seviche met kip. Die werd in arme tijden gemaakt als er geen vis voorradig was. 
Hier is het originele visrecept.

500 stevige witvisfilet – genoeg citroensap om de vis te bedekken – 2 avocado’s – 1 kleine ui – 2 groene chilipepers – 3 tomaten – 3 eetlepels verse koriander – 3 eetlepels olijfolie – oregano – peper – zout

Vis in kleine blokjes snijden en in een kom doen. Overgieten met citroensap, of een combinatie van limoen/citroensap. Minstens 8 uur in de koelkast laten marineren. Overige ingredi‘nten toevoegen, op de avocado na. Nog een paar uur laten marineren. Avocado toevoegen voor het opdienen.

tip: voor een vegetarische variant kun je de vis vervangen door kastanjechampignons.