Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Er moet meer met radicchio gekookt worden! In de Elle Eten van deze maand stond een recept voor risotto met radicchio van Woutt van Westenbrugge, de chef-kok van restaurant Lux in Rotterdam. Ik heb het gisteren uitgeprobeerd en mmmmmm!

ca 5 dl groentenbouillon – 2 witte uien – 2 kroppen radicchio – 150 g roomboter – 300 g arborio- of carnarolirijst – 1 glas witte wijn – 300 g taleggio – 200 g parmigiano reggiano

Verhit de bouillon en hou tegen de kook aan. Snipper de ui en snij een krop radicchio fijn. Fruit ze samen in de boter tot de ui gaat kleuren. Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de witte wijn toe en laat deze op laag vuur verdampen, roer af en toe. Voeg ca 150 ml bouillon toe en laat deze al roerend verdampen. Ga zo door tot de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tweede krop fijngesneden radicchio en de in stukken gesneden taleggio (zonder korst) erdoor. Laat even rusten tot de kaas bijna gesmolten is. Serveer met parmigiano reggiano.