Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Vegetarische hartige taart.

1 rode paprika – 1 groene paprika – 1 gele paprika – 1 ui – 20 zwarte olijven – 2 eieren – 125 gram roomkaas – 1,25 deciliter slagroom – 1,5 eetlepel kappertjes – paprikapoeder – peper – zout – 300 gram bloem – 150 gram kwark – 0,75 deciliter melkĀ 

Paprika in stukjes, ui snipperen. Groenten in olie zachtjes bakken. Olijven in plakjes snijden. Bloem, kwark, melk en halve theelepel zout mengen en tot soepel deeg kneden. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Roomkaas, slagroom en eieren door elkaar kloppen. Paprika met ui, olijven, kappertje en paprikapoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Taartvorm bekleden met het deeg. In het midden van de oven deeg ca. 15 minuten bakken. Uit de oven nemen en het paprikamengsel erin schenken. Taart in 20 minuten gaar bakken.