Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende manieren om Paling in ‘t groen te maken. Dit is een combinatie van een aantal recepten.

1 kilo paling – 80 gram boter – 100 gram spinazie – 100 gram zuring – takje verse dragon – bosje verse peterselie – half bosje verse kervel – tijm – 1 laurierblaadje – 2 eidooiers – droge witte wijn – 3 sneetjes – witbrood zonder korst – peper – zout

Peterselie, dragon en kervel fijnhakken. Zuring en spinazie grofhakken. Paling in moten van 7 cm snijden. Boter smelten en en paling sauteren. Zuring en spinazie toevoegen. Als de groenten puree is, wijn, tijm, laurier, peterselie, dragon en kervel toevoegen. 10 Minuten laten smoren. Peper en zout toevoegen.
Sneetjes brood bruin bakken en in blokjes snijden. Dooiers door een beetje saus kloppen en bij de rest gooien. Paling op de croutons scheppen en de saus erover gieten. Garneren met citroen.
Tip: als er geen zuring te krijgen is, neem dan extra spinazie en stoof een paar schijfjes citroen