Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Esther nam eens voor een kookclubavond het thema ‘bos’ onder handen. Ze kwam onder andere met deze briljante paddestoelensoep.

200 gram gemengde paddestoelen – 100 gram doperwten – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels gedroogde tomaten – 1 liter kruidenbouillon – 4 takjes peterselie – 2 takjes basilicum – mespunt saffraanpoeder – 40 gram gruyère – peper – zout – boter – eventueel 4 plakjes bladerdeeg

Ui en knoflook fruiten in boter. Saffraan toevoegen, paddestoelen erbij en ongeveer 5 minuten laten bakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Basilicum en gedroogde tomaat in reepjes, peterselie fijnhakken. Doperwten erbij en nog even doorkoken tot de erwten gaar zijn. Basilicum,Peper en tomaten erdoor roeren. Kaas over de soep strooien. Eventueel een plakje bladerdeeg erover en in de oven gaar laten worden.