Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Dit recept voor vegetarische Indiase linzensoep is voor een stuk of vier personen, maar is ook ideaal om in grote hoeveelheden voor feesten en partijen te maken!

150 gram masoor of toovar dahl – 3 grote tomaten – 2 uien – 2 wortelen – 2 eetlepels korianderzaad – 1 eetlepel komijnzaad – 1 eetlepel anijszaad – mespuntje fenegriekzaad – 2 kaneelstokjes – 4 teentjes knoflook – 1 centimeter verse gember – mespuntje koenjit – 2 eetlepels olie – 2 deciliter kokosmelk – 3 eetlepels gekookte rijst – 1 liter water – 1 citroen – citroensap naar smaak – zoutĀ 

Korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, fenegriekzaad en kaneel poffen in een pan met dikke bodem totdat het aroma vrijkomt. Alles in een vijzel of koffiemolen tot poeder malen en zeven. Uien snipperen, wortelen schrappen en grof snijden, gember en knoflook fijnhakken, tomaten ontvellen en grof snijden. Olie verhitten en uien, wortelen, gember en knoflook 2 minuten bakken. Dahl, tomaten, kurkuma, kruidenmengsel en water toevoegen. 15 Minuten laten koken tot de groenten gaar zijn. Soep pureren en kokosmelk, rijst toevoegen. Op smaak brengen met citroensap en zout. In elke kom een schijfje citroen leggen en soep erover scheppen. Eventueel een dot creme fraiche erop.