Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Kipfilet vind ik meestal een beetje saai, maar niet op deze manier!

4 kipfilets – 50 gram parmezaanse kaas – 2 eetlepels zure room – 4 plakken prosciutto – 1,25 deciliter – droge witte wijn – 2 teentjes knoflook – 2 theelepels geraspte citroenschil – 4 eetlepels verse peterselie – 4 ansjovisfilets – 4 eidooiers – 2 theelepels mosterd – 2 eetlepels citroensap – 125 gram gesmolten boter 

Peterselie, parmezaanse kaas, citroenrasp, knoflook en zure room mengen. Kipfilets platter slaan en met het mengsel bestrijken. Plakken prosciutto erover en kipfilets dubbelklappen. Vastzetten met cocktailprikkers, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Kipfilets in ovenschaal leggen en overgieten met de wijn. Vlees afdekken in in voorverwarmde oven op 180 graden in ± 20 minuten gaar laten worden.
Ansjovisboter: eigeel, ansjovisfilets, mosterd en citroensap pureren. Tijdens het pureren warme gesmolten boter erbij gieten. Mengsel over de kip gieten.