Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Warm op een winteravond of koud bij de picknick…

200 gram bloem
4 eieren – 100 gram boter – 200 gram katenspek of ham – 125 gram geraspte kaas – 2,5 deciliter melk
5 eetlepels water – peper – zoutĀ 

Springvorm invetten en met bloem bestuiven. Boter over bloem verdelen en 3/4 theelepel zout erover strooien. Midden in de bloem een kuiltjemaken en daar het water ingieten. Alles vlug door elkaar kenden, in alluminiumfolie wikkelen en in de koelkast 2 uur laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg in de vorm doen en gaatjes in de bodem prikken. Spek op de bodem leggen. Eieren splitsen en de dooiers met slagroom, peper en zout loskloppen. Geraspte kaas erdoor scheppen. Eiwitten stijf kloppen en door het mengsel scheppen. Over het spek schenken en bovenkant glad strijken. 30 Minuten in de oven.