Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Caesarsalade met een twist!

12 grote rauwe garnalen – 4 teentjes knoflook – 4 sneetjes witbrood – 1,5 deciliter droge vermouth – 75 gram verse parmezaanse kaas – 5 ansjovisfilets – sla, bijvoobeeld ijsberg, eikenblad, spinazie, lollo rosso, etc. – 1 deciliter olijfolie – worcestershiresaus – 1 eetlepel mosterd – 1 hardgekookt ei – 1 eetlepel citroensap – peper

Oven voorverwarmen op 150 graden. Sneedjes brood aan beide kanten met olijfolie besmeren en in blokjes snijden. In de oven goudbruin bakken. (Je kunt ze ook in de koekenpan bakken)
Garnalen pellen. In koekenpan 3 el olijfolie verhitten en garnalen samen met 2 teentjes knoflook bakken tot de garnalen roze en gaar zijn. Garnalen uit de pan halen en vermouth bij bakvet gieten. Laten inkoken tot 2 el.Vuur uit, garnalen weer in de pan en knoflook eruit.
Pureer voor de dressing 2 (nieuwe) teentjes knoflook, het gekookte ei, mosterd en worcestershiresaus. Voeg in een straaltje de olijfolie toe tot een homogene saus. Op smaak brengen met citroensap en peper.
Doe de sla in een grote kom. Giet 2/3 van de dressing erover en bestrooi met stukjes ansjovis en parmezaanse kaas. Door elkaar mengen en garnalen over de salade verdelen. Meng de ingekookte vermouth door de rest van de dressing en sprenkel dit over de salade. Warme broodblokjes erover strooien.