Skip to content

Proeven

"Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is." (K. Schippers)

Zomers voorgerecht voor vier personen.

4 artisjokken – 1 blikje tonijn – 2 deciliter droge witte wijn – 1 sjalotje – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels Italiaanse kruiden – 8 eetlepels olijfolie – 4 eetlepels witte wijnazijn – 0,5 theelepel bouillonpoeder – 1 eetlepel citroensap – 1 eetlepel gehakte peterselie – zout – peper

Steel van de artisjokken draaien en onderkant recht afsnijden, zodat ze goed kunnen staan. Artisjokken in een wijde pan met ruim water, zout, citroensap en wijn in ± 40 min. gaar koken. Omgekeerd in een vergiet laten uitlekken en afkoelen.
Bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels kokend water. Tonijn, gesnipperde sjalot en knoflook pureren. Scheutje voor scheutje olijfolie, azijn en bouillon erdoor. Keukenkruiden en peterselie erdoor, op smaak brengen met zout en peper.
Artisjokken serveren met de tonijnsaus.